30 Aralık 2013 Pazartesi

TEKNOLOJİ FİRMALARI TÜKETİCİLERİ KANDIRMAK İÇİN HANGİ YOLLARI KULLANIYORLAR


Bazı teknoloji firmaları, elindeki ürünü kolay tanıtıp, satmak için tüketicileri bazı taktiklerle ne yazık ki kandırmaktadır. Ama genelde ürünü satmak için kullandıkları taktikler hemen hemen aynıdır. Bu yazımda paylaşacağım bilgiler, teknolojik bir ürünü alırken satış temsilcisiyle ya da ürünün satışından sorumlu firma ile konuşmanız esnasında sizi kandırmalarına engel olmanıza yardımcı olacak bilgilerdir.

23 Aralık 2013 Pazartesi

RULO PASTA NASIL YAPILIR?

İlk denememe rağmen tek kelimeyle harika olan tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
Keki için malzemeler;
4 tane yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu.

Kreması için malzemeler;
2 buçuk su bardağı süt,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı.

21 Aralık 2013 Cumartesi

18 Aralık 2013 Çarşamba

HAVUÇLU TOP CEZERYE TARİFİ


Evde biraz havuç vardı. Uzun zamandır da havuçlu toplardan yapıp yememiştim. İnsanın canı çekince bir de üşengeç bir zamanında değilse hemen atıyor kendisini mutfağa…
Ben de öyle yaptım.
Malzemelerim;
3 adet orta boy havuç,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket petibör bisküvi,
1 paket vanilya, ¼ paket margarin,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
1 su bardağı Hindistan cevizi,

Yapılışı; Öncelikle havuçlarımızı rendeliyoruz. Daha sonra tencereye tozşeker ve suyu koyuyoruz. Ve devamlı karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuçlarımızı ilave ediyoruz. Havuçları bu suyla iyice macun kıvamı olana kadar pişiriyoruz. Ve ocağın altını kapatıyoruz. Daha sonra tencerenin içerisine 1 paket petibör bisküviyi kırarak parçalıyoruz. Ve vanilya, ceviz ve margarin ilavesini de yapıp, kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Harcımızı soğumaya bırakıyoruz. Harcımız 10 dakika kadar dinlendikten sonra elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, top şeklinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız topları Hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına yerleştiriyoruz.

Bu kadar basit afiyet olsun…

14 Aralık 2013 Cumartesi

KARPAL TÜNEL SENDROMU


Karpal tünel sendromu, el bileğinde meydana gelen sinir sıkışmasıdır. Elimizdeki kaslarımızın çalışmasını ve duyu hissini 3 ayrı sinir sağlar. Bu sinirlerden en büyüğü olan median siniri, el bileğimizin orta kısmında ve avuç içinin oldu bölümde bir tünelin içerisinden avuç içine girer. Ve bu tünelde median sinirinin sıkışması durumuna Karpal tünel sendromu adı verilir.

13 Aralık 2013 Cuma

BESİN ALERJİSİ


Besin alerjisi, bir besini sadece yiyerek tüketmek ile değil, dokunma ve koklama ile de olabiliyor. Besin alerjisi, vücudun bir besine karşı gösterdiği tepki şeklinde tanımlanabilir. Besin alerjisi çok sık rastlanan bir durum olmasa da çocuklarda yüzde 6 oranında, erişkinlerde ise bu oran yüzde 1-1 buçuk civarındadır. Çocuklarda meydana gelen besin alerjisinin daha sonraları kaybolma ihtimali yüksektir. Çocuklarda görülen besin alerjisinin yaklaşık yüzde 70 i sindirim sistemlerinde, yüzde 4 – 5 i deri üzerinde, geri kalan yüzdelik dilimi ise solunum sistemlerinde görülür.
Besin alerjisine neden olan gıdaların başında yumurta, inek sütü, deniz ürünleri, baklagiller, yer fıstığı gibi yağlı kuruyemişler, baklagiller, şeftali gibi tüylü meyveler, bazı sebzeler, baharatlar, bal, çikolata gibi besinler gelir.

9 Aralık 2013 Pazartesi

AKUT BRONŞİT

Bronşit, akciğerlere hava gitmesini sağlayan bronş adı verilen kanalların iltihaplanması durumuna denir. Bronşit akut ve kronik bronşit olarak 2 ye ayrılır. Bir önce ki yazımızda kronik bronşit hakkında bilgilendirmiştik. Bu yazımızda ise akut bronşit hakkında bilgi vereceğiz.
Akut Bronşit;

BRONŞİT HAKKINDA MERAK EDİLENLER (KRONİK BRONŞİT)

Bronşit, akciğerlerdeki soluk borularının iltihaplanması durumuna denir. Akciğerlerdeki nefes borularına bronş adı verilmektedir. BU sebeple bronşların iltihaplanması hastalığına da bronşit adı verilmiştir. Bronşit özellikle kış aylarında sık görülmektedir. Bronşit kronik ve akut olarak 2 ye ayrılır.
Kronik Bronşit;

5 Aralık 2013 Perşembe

TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

Turp, acımsı tadıyla bilinir. Salatalara ayrı bir lezzet verir. Özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir sebzedir. Turpun bir çok faydası vardır. Fakat gaz yapıcı özelliği olmasından dolayı dikkatli tüketmek gerekir.
Turpun faydaları;

3 Aralık 2013 Salı

UYKU GETİREN YİYECEK VE İÇECEKLER NELERDİR?

Uyku getiren bazı yiyecek ve içecekler kasları gevşetip, serotonin ve melatonin denilen mutluluk ve uyku hormonlarının üretimini artırdıkları için bu yiyecek ve içecekleri dikkatle tüketmek gerekir. Çünkü bazen uyumamamız gerekirken farkında olmadan bu yiyecek ve içecekleri tüketince birden uyku bastırabilir.
Aksi bir durum yani uyku tutmadığı durumlarda da bu yiyecek ve içecekleri tüketmemizde fayda var. Peki uyku getiren mutluluk ve uyku hormonlarının üretiminin artmasını sağlayan yiyecek ve içecekler nelerdir?

1 Aralık 2013 Pazar

KOLİK VE TEDAVİSİ

Yeni doğan bebeklerde daha çok akşam saatlerinde başlayıp, gece geç saatlere kadar süren ağlama nöbetlerine kolik denir. Bir diğer adıyla gaz sancısı olarak bilinir. Kolik, ağlama ile kendisini gösterir ve bebeğin mutlaka gaz sancısı olduğunu belirtir.
Bebeğinde kolik rahatsızlığı olan anneler, bebeklerini bu sıkıntılarından kurtarmak için aşağıdaki önerileri dikkate alması gerekir;

27 Kasım 2013 Çarşamba

BEBEKLERDE SIK RASTLANAN CİLT HASTALIKLARI

Bebeklerin yumuşacık ve hassas cildinde meydana gelebilecek cilt hastalıkları şunlardır;
Pişik; hemen hemen bütün bebeklerin cildinde oluşan en az bir kere yaşadığı bir rahatsızlıktır. Pişik, bebeğin altının çabuk değiştirilmemesi, kaka veya idrarlı bezin değiştirilmeden uzun süreli bekletilmesi, sıcak havalar, bebeğin altının temizliğinde kullanılan bazı ıslak mendillerin kullanımı gibi nedenlerden dolayı oluşabilmektedir.

22 Kasım 2013 Cuma

SİGARAYI BIRAKMANIN YOLLARI

Günümüzde sigaranın zararlarını ve sigarayı bıraktırmak için bir çok kamu spotu, tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Fakat bu uygulamaları sigara tiryakilerine sunmanın yanında kişinin de sigarayı bırakacağına gerçekten istemesi ve inanması gerekmektedir. Tek başına caydırıcı uygulamalar pek bir anlam ifade etmez. Sigarayı gerçekten bırakmak isteyenlerin bunu başarabilmeleri için bazı kolaylıkları da uygulaması gerekmektedir.
İşte onlardan bazıları;

18 Kasım 2013 Pazartesi

MARULUN FAYDALARI VE KULLANIMI

Kalsiyum başta olmak üzere; A,B,C,D ve E vitamini yanı sıra demir, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri açısından zengin bir sebzedir.
Bu birçok vitamin ve mineral yönünden zengin olan sebzenin faydaları ise şu şekildedir;
Yüksek tansiyonu düşürür.
Sakinleştirici etkisi vardır.
Uyku problemi olanlar için etkilidir.
Kadınların adet düzensizliklerine iyi gelir.
Adet sancılarına iyi gelir.
İştah açıcıdır.

13 Kasım 2013 Çarşamba

HAMİLELİKTE TÜKETİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

Hamilelik bir bayanın beslenme gibi daha bir çok konuda en fazla dikkat etmesi gereken dönemdir. Çünkü burada bebeğin anne karnındaki gelişimi çok dikkat ve özen gerektiren bir durumdur. Hamile bayanın her şey bebeğim için deyip her yiyeceği tüketmek gibi bir hataya da düşmemesi gerekir. Hamilelerin tüketmemesi ya da tüketirken dikkat etmesi gereken yiyecekler şu şekildedir;

11 Kasım 2013 Pazartesi

MENEKŞE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BAKIMI

Menekşe, bakımı zor olmayan fakat dikkat gerektiren bir çiçektir. Her şeyi ile saksısından tutun, toprağından, yetişeceği ortama kadar dikkatli bakılması gereken bir çiçektir.

10 Kasım 2013 Pazar

POSALI YİYECEKLER

Posalı yiyecekler, özellikle bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde ve kabızlık sorunun tedavisi için mutlaka tüketilmelidir. Bağırsak sorunlarının dışında şeker hastalığında ve kalp hastalıklarında da faydalıdır. Posa bir diğer deyimle lifler mide, ince bağırsak ve kalın bağırsaklarda herhangi bir değişikliğe uğramadan geçerler.

8 Kasım 2013 Cuma

ÇALIŞAN ANNELERE TANINAN YENİ HAKLAR

Çalışan kadınların bir çoğu, bebek sahibi olduktan sonra eğer ki kadrolu değilse işi bırakıyor. Çünkü süt izni dışında her hangi bir iş yaşamında kolaylık olmadığı için eğer ki maddi durumu da müsait ise işi bırakıp artık ev hanımı olmayı tercih ediyor. Çünkü bebeği ile fazla vakit geçiremiyor, ilgilenemiyor. İşin stresi bebeğe ve sütüne de olumsuz yönde etki edebiliyor.

7 Kasım 2013 Perşembe

GREYFURT TÜKETİMİ

Greyfurt bir meyve olmasına rağmen acılığı nedeniyle çok tüketilmeyen bir meyvedir aslında. Fakat oldukça faydalı bir meyvedir. Öncelikle tüketimi esnasında faydaları olması yanısıra tüketirken ilaçlarla birlikte kullanılmaması gibi dikkatli olunması gereken bir meyvedir.

4 Kasım 2013 Pazartesi

GEBELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gebe kalmayı düşünenler ya da gebelikten şüphelenenler için faydalı olacak nitelikte bir yazı paylaşıyorum sizlerle.
Gebelik testi yaptırmadan erken gebelik belirtileri dediğimiz bazı belirtiler ile gebelikten şüphelenebilirsiniz.

2 Kasım 2013 Cumartesi

BEBEKLERDE PARMAK EMME

Bebekler emme refleksini anne karnında öğrenir. Bebeklerin parmak emmeye başlamasının nedenlerinden birisi de budur aslında. Bebekler anne karnındayken de parmaklarını emer. Ve bu sayede de doğar doğmaz acıkınca anne memesini aramaya ve memeden karnını doyurmaya başlar. Ve emme duygusuyla hem karnını doyurur hem de kendisini güvende hisseder.

31 Ekim 2013 Perşembe

PİRİNÇ TÜKETİMİNİN ÖNEMİ

Pirinci mutfaklarımızda en çok pilav yapımında kullanmaktayız. Hatta bir çok evde her sulu yemeğin yanında genellikle pirinç pilavı yapılmaktadır. Ayrıca sütlaç, çorba, dolma gibi yemeklerde de yine pirinç kullanılmaktadır.

30 Ekim 2013 Çarşamba

BEBEĞİNİZİ KOLAY UYUTMANIZ İÇİN ÖNERİLER

Bazı anneler özellikle yeni bebeği olan anneler bu sıkıntıyı çekmektedirler. Bebeklerinin uykusuzluk inadı, uyku problemleri, uyku düzensizlikleri gibi. İşte annelerin bu sıkıntılarını gidermeye yardımcı bazı önerilerim olacak. Bu önerilere uyarsanız bu sıkıntılarınızın üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.

29 Ekim 2013 Salı

BEBEKLER İÇİN EK GIDAYA BAŞLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER



Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Bu bebekler için son derece sağlıklı ve bebek doyduğu sürece yeterlidir. Bazı aileler bebekleri için bu ek gıdayı erken başlatabiliyor ama burada bir yanlışa düşüyorlar.

28 Ekim 2013 Pazartesi

SİYAH NOKTALARDAN KURTULMA




Siyah noktalar, yüzümüzün daha çok burun yüzeyinde, çenemizde ve alında ortaya çıkarlar. Küçük küçüktürler aslında fakat çirkin görünüme sebep olurlar. Sanki yüze kirlilik görüntüsü verirler.

25 Ekim 2013 Cuma

KOAH HASTALIĞI NEDİR?


KOAH Hastalığı, Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığının baş harflerini içerdiği için kısaca KOAH adını almıştır. KOAH, bir akciğer hastalığıdır. KOAH ismiyle açıklayacak olursak; K harfi kronik yani devamlı olan, O harfi Obstrüktif tıkanıklık yapan, A harfi Akciğer, H ise hastalıktır. KOAH yani sürekli tıkanıklık yapan akciğer hastalığı diyebiliriz.

Koah Hastalığının Nedenleri;

En başta sigara kullanımıdır.
Yoğun kirli hava
Çalışma ortamında bulunan zararlı gazların solunması gibi nedenlerdir.
Koah Hastalığının Belirtileri ise;
Sürekli Öksürme,
Nefes Darlığı,
Hırıltılı soluma,
Ayaklarda şişme,
Kan tükürme,
Göğüste tıkanma,
Balgam.


Koah Hastalığının Vücuda Etkileri;
Akciğerlere giden damarlar daralır ve akciğerlere daha az hava girer.
Akciğere giden hava yolları şişer, çevresindeki kaslar, kasılır.
Balgam oluştuğu için, tıkanıklıklara ve solunum esnasında hırıltılara neden olur.
Göğüste devamlı sıkışıklık hissine neden olur.
Sürekli öksürmeden dolayı boğaz tahriş olur.
Koah Hastalığının Tedavisi;
Sigara bırakılmalıdır.
Tozlu ve zararlı maddelerin bulunduğu ortamlarda çalışılmamalıdır.
Düzenli olarak ilaç tedavisi uygulanmasıdır.

20 Ekim 2013 Pazar

YANIK TEDAVİSİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER








Yanık günlük yaşantımızda herkesin bir dikkatsizlik ya da bilgisizlik sonucu karşılaşabileceği vakalardır. En sık karşılaşılan yanma sebepleri üzerine kaynar veya sıcak su dökülmesi, çalışmakta olan kızgın ütü, mangal, soba , odun gibi maddelerle temas, ve yahut yangın esnasında aleve maruz kalmak gibi sebepler örnek gösterilebilir.

15 Ekim 2013 Salı

PEKMEZ TOPRAĞI NASIL OLUR?







Pekmez kaynatanlar bilir. İster üzüm pekmezi, ister dut pekmezi, ister keçi boynuzu pekmezi olsun. Hemen hemen hepsinin de yapılışı aynıdır. En azından mantık aynıdır. Pekmez yapımında kullanılan malzemelerin püf noktası pekmez toprağıdır.

13 Ekim 2013 Pazar

ARI POLENİ NE İŞE YARAR?






Arı poleni; dişi arıların erkek çiçeklerden topladıkları tozdur. Bu arılar toplamış oldukları çiçek tozları ile tozlaşmayı meydana getirirler. Polenleri toplayan arılar ayaklarına yapışık halde olan polenleri kovana getirirler.

10 Ekim 2013 Perşembe

C VİTAMİNİ DEPOSU MANDALİNA







Bugünlerde bol bol mandalina tüketiyorum. Mandalinayı çok severim. Daha kabukları yeşil iken tam olgunlaşmamışken bile yemeye başlarım. Tam bir C vitamini deposu olan bir meyvedir.

5 Ekim 2013 Cumartesi

CİLT SAĞLIĞINI BOZAN ALIŞKANLIKLARIMIZ






Günlük olarak bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız alışkanlıklardan ötürü cildimiz zarar görmektedir. Bunun belki farkındayız, belki değiliz.

3 Ekim 2013 Perşembe

SOĞUK HAVALARDAN CİLDİNİZİ KORUYUN






Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sağlığımızın bozulması yanında cildimiz ve saçlarımız bundan nasibini alacaktır. Cildimiz ve saçlarımız kuru ve soğuk hava nedeniyle vücudumuzun açık olan alanları olduğu için direkt havayla temas etmektedir.

28 Eylül 2013 Cumartesi

HİÇ HÜNNAP YEDİNİZ Mİ?






Muhtemelen bu soru ile karşılaşınca acaba bir tür yemek mi diye düşünebilirsiniz ama hünnap bir meyve. Ben daha önce adını bile duymamıştım.

27 Eylül 2013 Cuma

MAYDANOZUN FAYDALARI






Sofralarımızdan eksik etmememiz gerekenlerden birisi de maydanozdur. Bir çok derde devadır. Her mevsim bulabileceğimiz bir sebzedir.

26 Eylül 2013 Perşembe

SONBAHAR İÇİN SAĞLIK ÖNERİLERİ






Sonbahar bu yıl eylül ayının girmesiyle birlikte kendisini göstermeye başlamıştı. Ve hala da o şekilde devam ediyor. Ama bazı günlerde hava birden ısınabiliyor.

22 Eylül 2013 Pazar

GAZ DAMLALARININ İÇERİĞİNDE NELER BULUNUR?






Bebeklerimizin gaz sancısı çekmemeleri için , hazımsızlık yaşamamaları için ve kabızlık oluşumunu engellemek için genelde doktorlarımızın ya da eczacımızın önermiş oldukları gaz damlası ilaçlarını alıp, bebeklerimiz için

20 Eylül 2013 Cuma

YORGUNLUĞUN ÇÖZÜMÜ KARADUT







Kendinizi bazen nedenini bilmediğiniz bir yorgunluk, bitkinlik içerisinde hissedersiniz . Böyle durumda nedense hemen kafein içeren içeceklere yöneliriz.

18 Eylül 2013 Çarşamba

GÜLLERİN RENKLERİNE GÖRE ANLAMLARI






Sevgilimize, eşimize, annemize ve diğer tüm sevdiklerimize, bazen sevgimizi ifade edebilmek için gül alırız. Peki herkese aynı renk gül mü alınır? Hayır. Güllerde renk seçimi yaparken mutlaka anlamlarını bilin. Ona göre kime gül verecekseniz, vereceğiniz kişiye uygun gül renk seçimi yapın.

15 Eylül 2013 Pazar

ÇOK YUMUŞAK BİR AÇMA TARİFİ






Biraz yağlı olmasına rağmen hiçbir zaman hayır diyemediğim bir hamur işidir, açma. Şimdi anlatacak olduğum açma tarifi , hamurunun kıvamını iyi tutturursanız; tıp ki pastanelerdeki açma tadında ve kıvamında olacaktır.

14 Eylül 2013 Cumartesi

BİLGİSAYAR KULLANICILARI BU HATALARI YAPMAKTAN KAÇININ






Bazı bilgisayar kullanıcıları sürekli bilgisayarım çöktü, kilitleniyor, donanım arızalandı, bilgisayarım açılmıyor gibi türlü sıkıntılarla karşılaşıyor. Bu tip sıkıntıların oluşması biraz da kullanıcının bazı işlemleri hatalı yapmasından, ya da yanlış biliyor olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sıkıntı ve hataları en aza indirgemek için bazı önerilerim olacak;

12 Eylül 2013 Perşembe

BEBEKLERDE PAMUKÇUK HASTALIĞI






Özellikle yeni doğan bebeklerde sıklıkla görülen pamukçuk hastalığı, bebeklerin 1 yaşına gelene dek karşılaşabileceği bir hastalık türüdür.

9 Eylül 2013 Pazartesi

KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ






Keçi boynuzu diğer adıyla harnup, ülkemizin Akdeniz Bölgesi’nde yetişen bir bitkidir. Özellikle Antalya, Mersin, Muğla kıyı şeritlerinde yetişmektedir.

7 Eylül 2013 Cumartesi

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI






İş güvenliği uzmanı, daha önce pek duymadığımız bir meslek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2014 yılının temmuz ayında 450 bin işletme için iş güvenliği uzmanı bulundurulmasını zorunlu hale getirmiştir.

5 Eylül 2013 Perşembe

ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTELERİNİ TAKİP ETMEK






Günümüzde neredeyse bir çok evde, bilgisayar ve internet bulunmakta. İşyerlerimizde ve evlerimizde fırsat bulduğumuz zaman, hemen internete giriyoruz. İnternetten alışverişin çok yaygın olduğu şu dönemlerde artık herkes kendine birkaç alışveriş sitesi belirlemiş bulunmakta.

4 Eylül 2013 Çarşamba

EKMEĞİMİ NASIL TAZE TUTARIM?






Aslında ekmeğin bayatlamadan taze kalma süresi yaklaşık 1 buçuk 2 gündür ama bu bayatlamayı engellemek, bayatlamış ekmeği yumuşatmak ile ilgili bazı yöntemler var.

2 Eylül 2013 Pazartesi

DUDAK ÇATLAKLARINDAN KURTULMA






Uzun süre susuz kalma, yazın sıcak havalara, kışın ayaza ve rüzgara maruz kalma nedenleriyle karşılaştığımız dudak çatlakları çok can sıkıcı olabilmektedir.

1 Eylül 2013 Pazar

HAMİLELİKTE FOLİK ASİT NİÇİN ÖNEMLİDİR?






Folik Asit, normal bir yetişkinin günlük tüketmesi gereken miktarı 400 mcg, hamile bir bayanın ise günlük tüketmesi gereken miktar 600 mcgdir. Folik asit, hamilelikten önce kullanılmaya başlanmalıdır ki hamile kalınca folik asit depolarının dolu olması gerekmektedir.

31 Ağustos 2013 Cumartesi

GÖRME ENGELLİLERE ENGELSİZ İLAÇ






Görme engelli hastalar için İzmir’de bir proje başlatılmış. Bu projeyle görme engelli hastaların, eczaneden ilaçlarını aldıktan sonra ilacı yanlış kullanmalarını engellemek için , onların kullandığı Braill alfabesi ile gönüllü eczacılar tarafından;

29 Ağustos 2013 Perşembe

FARKLI BİR SİGARA İÇİMİ







28 Ağustos 2013 Çarşamba

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE ANNEM GELİNİM DERMİŞ!






Ev hanımları için yapılan en iyi buluş kesinlikle çamaşır makinesidir. Bu zamanda neredeyse çamaşır makinesi olmayan ev yoktur. Kesinlikle ev hanımları için bir çok kolaylık vardır, teknolojik yönden. Ama en büyük kolaylık ve fayda sağlayan kesinlikle çamaşır makinesidir.