Hamilelik bir bayanın beslenme gibi daha bir çok konuda en fazla dikkat etmesi gereken dönemdir. Çünkü burada bebeğin anne karnındaki gelişimi çok dikkat ve özen gerektiren bir durumdur. Hamile bayanın her şey bebeğim için deyip her yiyeceği tüketmek gibi bir hataya da düşmemesi gerekir. Hamilelerin tüketmemesi ya da tüketirken dikkat etmesi gereken yiyecekler şu şekildedir;Kızartma; kızartmalar yağın yanmış haliyle yapıldığı için besinde kanserojen madde bulunma ihtimali yüksek. Kızartmanın da bu sebeple bebeğe herhangi bir yararı olmayıp, zararı olabileceği söylenmektedir. Kızartma yapılan besin aynı zamanda çok aşırı derece yağ emdiği için bu da hem anne hem de bebek için yararsızdır.
Az pişmiş et ve balık ürünleri; bu gıdaların da pişmemiş ya da az pişmiş tüketilmesi, pişmemiş et ve balıkta bakteri bulunduğu için tavsiye edilmemektedir.
Cıva oranı yüksek balıklar tüketilmemelidir.
Çiğ ( rafadan) yumurta; yine az pişmiş ya da pişmemiş yumurta ve mayonez tüketilmemelidir.
Pastörize olmayan yiyecek ve içecekler; içlerinde birçok mikroorganizma barındırdığı için bu ürünlerin de kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir.
Şarküteri ürünler; Salam, sucuk, pastırma gibi ürünler içlerinde zararlı bakteriler bulundurduğu için hamilelikte tüketilmemelidir.
Tatlandırıcılar; gıdalara eklenen tatlandırıcılar ve renklendiriciler yine bu dönemde tüketilmemelidir.
Adaçayı, maydanoz çayı; bu içeceklerin adet söktürücü özellikleri olduğu için kanama ve düşük risi oluştururlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder