
Neden böyle söylüyorum? Çünkü elmalı kurabiyeyi gecenin bir yarısı yaptığım için. Kurabiye yapımına başladığımda saat gece yarısını geçmişti. Eşimin canı akşamdan elmalı kurabiye çekmiş, ben de yapayım dedim. Hatta evde pudra şekeri kalmamış pudra şekeri aldı, geldi.
Yap da yiyelim diye. Akşam yemeğiydi, bulaşıktı, evin işleriydi derken saat gece yarısını bulmuş. Söz de verdik şimdi yapmasak olmaz. Eşim de ben de geç yattığımız için gece yarısı bunu yapmak benim için üşendirici olmadı. Hemen hazırlığa başladım.
Öncelikle işe iç harcını hazırlamakla başladım. İç malzemeleri ; 1 çay bardağı kadar dövülmüş ceviz, orta büyüklükte 4 elma, 1 tatlı kaşığı tarçın, 3 yemek kaşığı da şeker İç harcını hazırlarken öncelikle elmaların kabuğunu soyup, doğradım. Rondodan geçirdim. Daha sonra içerisine dondurucumda dövülmüş cevizim vardı. Onu ilave ettim. Şeker ve tarçını da ekleyerek bir tavaya boşalttım. Daha sonra ocağa alıp 2-3 dakika kadar kavurdum. Altını kapatıp soğumaya bıraktım.

Hamur malzemesi: 125 gram margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 buçuk çay bardağı şeker, 1 su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, alabildiği kadar un. Tüm malzemeleri birlikte karıştırıp hamur özleşene kadar yoğurdum. Hamurdan avuç içimi dolduracak kadar bezeler yapıp. Oklava ile küçük küçük açtım. İç harcını ekleyip, yuvarladım. Tepsinin içine yağlı kağıdı yerleştirip, kurabiyelerimi sıraladım. 200 derecelik fırında kurabiyelerimin üzerleri hafif kızarana kadar pişirdim. Daha sonra servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serptim. Çayı da demledik. Eşimle birlikte afiyetle yedik. Gecenin bir yarısı…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder